aki hisz és bemerítkezik, üdvözül (Mk16,16a)

laikus baptista

Baptista pred(ik)átorok

2018. június 17. - laikusbaptist

the_predator_screenshot_20170922184747_1_original_760x425_cover.jpg

Blogbejegyzésem címének főszereplői nem az 1987-ben filmvászonra került tudományos-fantasztikus film földönkívüli lényei. Az USA-ban a szexuális visszaéléseket elkövető személyek terminus technicusa a predator (szexuális ragadozó) megnevezés. 

Az egyházi személyek szexuális visszaéléseiről elsődlegesen mindenkinek a Római Katolikus Egyház botrányai jutnak az eszünkbe, de ez a bűn nem ismer felekezeti határokat.

Hazánkban különleges adatnak minősül a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, érdekképviseleti szervezeti tagságra, továbbá az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat.

Ebből fakadólag komoly jogi felelősségrevonás várna arra a személyre, aki egy olyan weblapot hozna létre, amin fényképpel és a történeti tényállás leírásával közölné az állampolgárokkal, hogy vigyázzanak ezekkel az emberekkel.

Aki egyházvezetői, gyülekezetvezetői, lelkigondozói, prédikátori hatalmát arra használja/ta fel, hogy szexuális visszaélést kövessen el (beleértve felnőtt nőkkel és férfiakkal való szexuális viszony létesítését is) az személyes véleményem szerint nem szabad újból ugyanilyen szolgálatba engedni.

A magyar jogalkotóknak érdemes lenne átgondolni ennek a területnek az újraszabályozását. A pedofília, szexfüggőség nem egy pattanás az ember orrán, ami egy hét alatt eltűnik az ember orráról. A börtönből szabaduló pedofil, vagy gyülekezet női tagjait szexuálisan molesztáló prédikátor (aki nem kerül börtönbe, mert nem indult eljárás, vagy nem került bizonyításra a cselekménye) ugyanaz a predátor marad. Az 5 éve tiszta alkoholfüggő a heti AA gyűlésein ezzel kezdi: Sziasztok ... vagyok és alkoholfüggő.....

Bejegyzésem aktualitása az, hogy a SBC (South Baptist Convention) elnöke Frank Page visszavonult szexuális -erkölcsi visszaélés miatt. (1)

Fentiek miatt Page tiszteletes(tiszteletlen) is felkerült a StopBaptistPredators.org weblapjára. 

Az eseteket feldolgozva a képlet egyszerű:

- Az egyházi személy az áldozatok bizalmába kerül és kihasználja ezt.

- Az egyházi személy úgy tekint a gyülekezetére, mint a saját tulajdonára és Istent játszva úgy gondolja, hogy ő bármit megtehet.

- Ezek az  egyházi személyek igazi predátorok, vadászok! Felmérik a sebezhetőséget, manipulálnak és tudják, hogy az esetek megtörténte után az Ő szavuk tekintélyesebb, mint az áldozatok szava.

Összefoglalva:

- STOP PREDÁTOROK!

- HAJRÁ JOGALKOTÁS!

Ha egyházi személy, predátor áldozata lettél az nem a te hibád! Fordulj segítségért a hatóságokhoz! 

(1) http://www.bpnews.net/50601/ecs-frank-page-resigns-over-personal-failing 

A bejegyzés trackback címe:

https://baptista.blog.hu/api/trackback/id/tr8414053116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.