aki hisz és bemerítkezik, üdvözül (Mk16,16a)

laikus baptista

Baptista sorozatgyilkos

2018. június 27. - laikusbaptist

Attól még, hogy valaki baptista gyülekezetbe jár nem jelenti azt, hogy szuper hívő. Valaki akár be is merítkezhet, de ha megtérése nem volt valódi, akkor nem sok mindent ért a bemerítése. Erre van példa az apostoli időkből is pl. Simon mágus, aki bár bemerítkezett, megtérése nem volt valódi.

ea11429ed627860c29f4e68df10dd8e5--famous-murders-green-river.jpg

Gary Ridgway, maga is bemerítkezett és tagja lett egy baptista gyülekezetnek az USA-ban. Fanatikus hívő lett. Házról-házra járt, hogy megtérítse az embereket, ordítva olvasta a Bibliát és nagyon mérgesen olvasta a bűnöket az emberek fejére. Az igehirdetéseket mindig könnyes szemmel hallgatta végig és próbálta szó szerint követni pásztora tanítását. Felesége elmondása szerint Bibliájával a hóna  alatt tátott szájjal nézte az amerikai TV prédikátorokat éjszakákon keresztül. 

Az életének volt azonban egy titkolt része. Fiatal nőket, prostituáltakat gyilkolt meg és erőszakolt meg. 71 gyilkosságot vallott be. A kriminológiába a Green River-i sorozatgyilkosként vonult be, mivel első áldozatait a Green folyóba dobta be. Több esetben visszament a női holttestekhez és közösült velük.  

Bemerítő János felszólítása ma is egyértelmű: Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket! (Mt3:8)

Higgyétek el, önmagában a baptista bemerítés nem ér semmit, ha nem párosul megtéréssel és hittel. Ugyanolyan bűnösök maradtok, csak vizesek lesztek. 

A lelkészeknek sokkal többet kellene foglalkozni a bemerítés előtt állókkal és bemerítés után is nyomon kellene követni az életüket. 

A lelkészeknek olyan bizalmat kellene sugározni, hogy még egy sorozatgyilkos is oda tudjon fordulni hozzájuk segítségét. Ugyanakkor nem biztos, hogy egy lelkipásztor mit tudna kezdeni azzal, ha odamegy hozzá XY bemerítés előtt álló, vagy már bemerített testvér és bevallja neki, hogy meggyilkolt 71 embert....

Mai bejegyzésemmel arra akartam rávilágítani, hogy mennyire fontos a valódi megtérés és a bibliai hit.

Kedves lelkipásztor testvér, kössed fel a gatyád, hogy akár egy Gary Ridgway bemerítési felkészítőjét is meg tudjad tenni Jézus szeretetével.

forrás:

https://www.murdermiletours.com/blog/serial-killers-murderers-and-their-religion-faith

https://www.thenewstribune.com/news/special-reports/article25855195.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baptista.blog.hu/api/trackback/id/tr6014077921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.