aki hisz és bemerítkezik, üdvözül (Mk16,16a)

laikus baptista

Baptista bűnöző pásztor

2018. július 07. - laikusbaptist

Hála az Úrnak, hogy a baptista lelkészek nem olyanok általában, mint a jólét teológiát hirdető pásztorok, akik a gyülekezet tagjait és a hiszékeny emberek pénzeit nyúlják le Isten nevében. 

Vitaly Korchevsky brookhaven-i baptista lelkész nem a gyülekezet tagjait nyúlta le pénzzel. Modern Robin Hoodként (ez a példa nem jó, mert RH visszaosztotta a pénzt a szegényeknek) ukrán hackerek segítségével információkat loptak, majd pénzmosás és egyéb tőzsdei kereskedés segítségével 27,5 milliárd forintot tarháltak össze.

_22-600x407.jpg

itt még bemerít

1000x-1.jpg

itt már bilincsben

Hogyan tudott ez a képmutató kiállni hétről-hétre a szószékre? Nem gondolta, hogy le fog bukni? Szégyent hozott az Úrra és a baptistákra. Ezek ellenére egy 1320 fős facebook csoport imádkozik érte... Nem érte kellene imádkozni, hanem a megkárosított emberekért és a gyülekezetért és szégyenért, amit maga után hagyott. 

Miért csinálta ezt? Nem kapott elég fizetést? Nem 20.000 Ft-ról van itt szó, hanem több milliárdról.

Ez a történet arra sarkall engem, hogy nem szabad a pásztorokat "isteníteni", embereket imádni, mert annak csalódás a vége. Szükséges a gyülekezetben az erős presbiteri kontroll a pásztorok felett, hogy ne csússzon el az életük.

A top sorozat-gyilkosok után, a top kíber-bűncselekmény elkövető szintén baptista. 

Imádkozom, hogy hazánkban ilyen ne forduljon elő, a kettős életű baptista és más vallású lelkészek pedig bukjanak le.

Forrás:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-11/pastor-s-insider-trading-trial-shines-light-on-jurors-faith

https://www.facebook.com/prayforVK/

http://bsebc.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baptista.blog.hu/api/trackback/id/tr8714099273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.