aki hisz és bemerítkezik, üdvözül (Mk16,16a)

laikus baptista

Baptista ifipásztor: Szopjál le! #MeToo #ChurchToo

2018. július 19. - laikusbaptist

Andy Savage egy tehetséges, jóképű baptista ifipásztor volt a houstoni  Woodlands Parkway Baptist Church-ben. Az egyik ifi alkalom után felajánlotta az akkor 17 éves Jules Woodson-nak, hogy hazaviszi a saját kocsijával. A fiatal lány nagyon tisztelte és szerette pásztorát és örömmel elfogadta, hogy hazaviszi. Amikor elindultak hazafele, Andy pásztor mondta neki, hogy lesz számára egy meglepetése, ezért egy kerülőutat tesz. Nem tudta elképzelni a lány, hogy vajon mit akar mutatni a pásztor. Esetleg az új gyülekezeti épület helyét? A dolog akkor lett neki gyanús, amikor egy kihalt zsákutcába hajtott vele, a kocsi lámpáit lekapcsolta, a nadrágra cipzárját lehúzta, péniszét elővette és azt mondta neki: Szopjál le!!!!!! 

screen-shot-2018-03-09-at-4_40_37-pm-194x300.png

A történet következő részleteit kihagyom... A fiatalkorú lány meggyalázva, összetörve állt a történtek előtt. Nem tudta, hogy álmodik, vagy ez a valóság. Nem tudta, hogy kihez forduljon segítségért. A következő héten egy konferencia volt, a fő prédikátor Andy volt. A konferencia témája az volt, hogyan maradjunk tiszták a házasságig. Jules végső elkeseredésében a gyülekezet vezető pásztoraihoz fordult, akik eltusolták az ügyet, Andy elment a gyülekezetből, de nem jelentették fel Andyt. Pedig Texas állam törvényei szerint le kellett volna csukni őt. A gyülekezet előtt sem lett tisztázva a dolog, ezért arról pletykáltak a gyülekezetben, hogy Jules keresztbe tett szeretett Andy pásztornak, ezért kellett távoznia onnan olyan gyorsan.

Eltelt 20 év. Andy Savage egy jól kereső, sikeres megachurch (HighPoint Church, Memphis) tanító pásztora lett. A #MeToo mozgalom hatással volt a gyülekezetekre is. Több gyülekezeti szexuális visszaélés került leleplezésre az elmúlt időszakban az USA-ban. Sajnos hazánkban még nem, de nem késő! Ezt a mozgalmat nevezik a #MeToo után #ChurcToo mozgalomnak jelezve azt, hogy az egyházakban is előfordult szexuális visszaélés, nem csak a szórakoztatóiparban. Jules levelet írt Andy pásztornak, de Andy pásztor válaszra sem méltatta. Jules ezután egy bloghoz fordult, aki nyilvánossá tette a történetét. Andy pásztor nem tudott mit csinálni, hiszen rajta kívül még két tiszteletben álló baptista pásztor is tudott az ügyről, akik a bőrüket mentve nem álltak volna ki mellette. Andy pásztor a gyülekezete elé állt és a vezető pásztor ölelgető biztatása mellett felolvasott egy semmitmondó bocsánatkérő levelet a 20 évvel ezelőtt elkövetett bűnéért. A levél felolvasását tapsvihar és ováció fogadta. Néha az amcsik olyan buták és ostobák! Jules video üzenetben reagált a bejelentésre, melynek az volt a lényege: én voltam az áldozat, a zaklatott, ő pedig az ünnepelt. A győzelmi diadalt megidéző showműsor megszervezésébe beletört a bicskája a főpásztornak is. A baptisták nagyon felháborodtak. Távozni kellett a főpásztornak. Andy-t nem lett volna szabad ünnepeltetni, hanem az 1Kor-ban felsorolt kemény gyülekezeti fegyelmezésben kellett volna részesíteni, hogy senkinek ne legyen kedve tinédzsereket "megszopatni" lelkészként. 

Ha az én lányommal tette volna ezt, akkor én nemiszerven rúgtam volna Andyt és a Bibliámmal fejbe vágtam volna és a fülénél fogva húztam volna őt a börtönig, hogy megkapja azt ott, amit ő tett mással. Ezt tanították neki a Teológián?

Ha zaklattak, bántalmaztak Téged még nem késő tisztázni a dolgokat! Ha bármelyik egyházi személy ifipásztor, vezetőpásztor, diakónus, kórusvezető, dicsőítésvezető, plébános (legyen az baptista,  református, evangélikus, katolikus, pünkösdista,adventista, hites) ilyet követett el, akkor nem méltó tovább a szolgálatra, ne foglalkozzon emberekkel.

Források:

https://www.christianitytoday.com/news/2018/march/andy-savage-resigns-abuse-megachurch-standing-ovation.html

https://www.nytimes.com/video/opinion/100000005724879/i-was-assaulted-he-was-applauded.html

A fotó forrása: http://thewartburgwatch.com (a 17 éves Jules és Andy pásztor látható az eset előtt)

A bejegyzés trackback címe:

https://baptista.blog.hu/api/trackback/id/tr1214123549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czerka 2018.07.20. 03:30:17

Amerikában a lelkipásztorság egy jövedelmező biznisz lett mára. Megachurch-ök, teleevangelisták aratnak dollármilliárdokat. És az üzleti sikert Isten jutalmának és szeretete jelének tartják. Aki szegény, azt valószínűleg bűnös, nem szereti Isten.
Ilyen bizniszkeresztény szemlélet mellett nem csoda, hogy pszichopaták gravitálnak a lelkészi pálya irányába.
Aztán fotózkodnak a családjukkal, feleség, három gyerek, 32 fogas mosoly. Mint egy MLM gyémántfokozatú edényárusító.

Eljutottunk oda, hogy egy diszkóba lemenni és ott berúgni és egész éjszaka tancolni kevésbé veszélyes, mint kettesben maradni a főnököddel, lelkészeddel, orvosoddal.
Azt nem kellene elfelejteni, hogy MINDEN férfi elsősorban férfi. Teljesen mindegy, hogy milyen ruhát hord a hivatása miatt (bírósi talárt, orvosi köpenyt, katonai egyenruhát).
A nők meg teljesen mindegy, hogy milyen romantikus helyzetben szexelnek egy férfival, 20 év múlva érezhetik úgy, hogy őket akkor kihasználták. Főleg ha a férfi sikeres lett időközben és van értelme megvádolni (anyagilag és hírverés szempontjából is).

Amerikában amúgy teljesen agyrém a beleegyezési korhatár szabályozása. 18 év sok helyen, ami mondjuk iszlám orazágokra jellemzően magas. Miközben Magyarországon 14 év és a magyar tömegkultúra sokkal kevésbé szexualizált.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 06:08:27

Íme még egy vallási köntösbe bújt balliberális szennyblog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 06:13:16

@czerka:

"Eljutottunk oda, hogy egy diszkóba lemenni és ott berúgni és egész éjszaka tancolni kevésbé veszélyes, mint kettesben maradni a főnököddel, lelkészeddel, orvosoddal."

A te hülye fejeldben biztos így van, na meg a ballibbant szennysajtóban. A valóság persze az, hogy egyetlen egyházi esetet is világgá kürtöl a sajtó, míg a "szokásos" munkahelyi zaklatások 99%-a el sem éri a sajtó ingerküszöbét.

Nem véletlen, hogy a sajntó már évek óta lovagolt a pár pedofil papon/lelkészen, miközben Weinstein és társai még zavartalanul űzhették "hobbijukat".

laikusbaptist · baptista.blog.hu 2018.07.20. 06:52:33

@czerka: sok igazság van abban, amit mondtál.

laikusbaptist · baptista.blog.hu 2018.07.20. 06:53:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: itt nincs szó politikáról. és nincs jobb oldal vagy bal oldal. Isten Igéje van és keresztény szemlélet.

Fülig José 2018.07.20. 06:56:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: semmi dolgod erre féldebil náci. olyan ostoba vagy, hogy jó lennél elrettentő példának. húzzál' vissza a zorigóra, baromarc, az szól neked. pont évek óta másról sem hallani mint a weinsten-és társai viselt dolgairól. már a csapból is ez folyik. nagy kár, hogy téged még nem pattintott farba senki, hogy tudd, miről zagyválsz. idióta.

laikusbaptist · baptista.blog.hu 2018.07.20. 06:59:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem lehet sehol sem elkövetni szexuális zaklatást! ez nem szép dolog. úgy gondolom, hogy az egyházi visszaélések kevésbé jöttek felszínre, mint amennyi megtörtént. A nyilvánosság és a jogi szabályozás miatt Hála Istennek nem hiszem, hogy ez a bűnös tevékenység hobbi lesz a jövőben. Ha Önt, vagy ismerősét zaklatták munkahelyén forduljon segítségért. Szívesen imádkozom Önért is.

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.07.20. 07:21:25

Visszaélés lehet bárhol, de mégis kitapintható a liberális érdekkörök igyekezete, hogy azt a benyomást keltsék a pap az alapból valamiféle bűnöző. Ezt nyomja immár 20 éve egész Hollywood, a Soros Alapítvány, s más hasonló szerveződések, melyek harcban állnak Istennel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 07:51:36

@Fülig José:

"semmi dolgod erre féldebil náci. olyan ostoba vagy, hogy jó lennél elrettentő példának. húzzál' vissza a zorigóra, baromarc..."

Folytasd, ne fogd vissza magad, tudsz te ennél jobban is. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 07:55:26

@laikusbaptist:

"Szívesen imádkozom Önért is."

Köszönöm, de ezt a férjemmel házon belül megoldjuk. A miséken való részvétel is szokott segíteni lelkiekben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 08:01:23

@laikusbaptist:

Bocsáss meg, de ha az index a címoldalra teszi ki a posztodat, akkor az felér egy politikai hitvallással. Ha valóban abszolút politikamentes vagy - nehezen élérhető -, akkor viszont a címlapra tétel egyenlő a hitelrontással. :D

laikusbaptist · baptista.blog.hu 2018.07.20. 08:11:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem értek a politikához, nem is akarok. A hitvallásom itt található: http://www.baptist.hu/wp-content/uploads/2016/03/Baptista-Hitvallás_Layout-1.pdf nem a pártok weblapjain. Az egyházi zaklatások nem párt politika kérdése, ne is csináljunk abból azt. Hiszem azt, hogy Isten akarata és tudta nélkül még egy hajszálunk sem eshet le földre.

Alick 2018.07.20. 08:28:12

@laikusbaptist: "Isten akarata és tudta nélkül még egy hajszálunk sem eshet le földre."

Tehát Isten mindig is tudatában volt az (elfojtott) szexualitás tisztességtelen kiélésének? hogy óhatatlanul ez lesz belőle?
"Mert szükséges, hogy botránkozások történjenek, de jaj annak az embernek, aki megbotránkoztat!"

laikusbaptist · baptista.blog.hu 2018.07.20. 08:36:38

@Alick: nem vagyok a rendszeres teológia professzora, de igazad lehet abban, hogy Isten azért engedheti meg ezeket a dolgokat, hogy felszínre jöjjön a bűn és a bűnös bűnbánat útját megtalálja, az áldozat pedig a gyógyulást útját.
Az anglikánok nagyon ügyesen kidolgoztak egy safegaurading policy-t europe.anglican.org/safeguarding/safeguarding az ilyen esetek megelőzésére és felderítésére.

pioneer2016 2018.07.20. 08:37:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Lehet, hogy neked jól esett amit a plébánossal műveltetek, de nem mindenki éli ezt meg pozitívan.

Kommentelő 007 2018.07.20. 09:54:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Köszönöm, de ezt a férjemmel házon belül megoldjuk. A miséken való részvétel is szokott segíteni lelkiekben. "

Na ebből a mondatból látszik, hogy mégis szükség lenne az imákra...
Hitét megélő kereszténytől még sohasem hallottam olyat, hogy visszautasítsa a keresztény testvére által felajánlott közbenjáró imát.

Kommentelő 007 2018.07.20. 09:55:55

@maxval balcán bircaman:

"Visszaélés lehet bárhol, de mégis kitapintható a liberális érdekkörök igyekezete, hogy azt a benyomást keltsék a pap az alapból valamiféle bűnöző. Ezt nyomja immár 20 éve egész Hollywood, a Soros Alapítvány, s más hasonló szerveződések, melyek harcban állnak Istennel."

Haha, birka te már megint mit szívtál?
Adhatnál belőle :)

Jakab.gipsz 2018.07.20. 10:00:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Helyesen látod a dolgokat.

A kritikusaid viszont szem és köpönyegforgató farizeusok, azaz bűnöst keresgélő libsik, (mert az Ő társadalom javítgató elméletük jó), tehát csak "bűnösöket kell találni".

Elő ráncigál egy bizonyíthatatlan történetet majd, mocskolódik és állásfoglalásra kényszerít, naná, hogy a keresztény egyházak ellen.

Bezzeg a szcientológusok, a vudu papok, és persze a zsidó és a muzulmán papok, mind egytől egyig, mind minden gyanú felett álló, derék és becsületes jó emberek.

Muad\\\'Dib 2018.07.20. 10:15:16

@Fülig José:
Nem szeretnék belefolyni a magas röptű vitátokba, de a Weinstein botrányban pont az volt az igazán durva, hogy erről sok-sok éve tudott rengeteg ember és mégis magasról le volt s*arva, el volt tussolva. Tehát nagyon is igaz, hogy qrva felesleges pont az egyházakat kipécézni, bőven van szégyellni valója mindenkinek ezekben az ügyekben...

n3spr3ss0 2018.07.20. 10:20:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te már biztos végig szoptad az egész klerikális bagázst.

pioneer2016 2018.07.20. 10:21:22

@Jakab.gipsz:

Igen! Minden pap és egyházi személy mocskos, romlott. Csak még nem derült ki róla. Visszaélnek a hívek bizalmával. A Pápát tartom egyedül hiteles és elfogadható személynek.

n3spr3ss0 2018.07.20. 10:21:50

@Jakab.gipsz: Te is egy papi szopógép lehetsz.

Fülig José 2018.07.20. 10:26:44

@Muad\\\'Dib: nekem ezzel a féleszűvel nincs vitám, van, amitől már én is undorodom... nyilván megengedhetetlen, ha valakit akarata ellenére farkalnak meg, azt a törvény erőszaknak hívja és pont. ami azóta zajlik, pl. a "non verbális zaklatás" áldozata lettem, brühühü, na az már csak a 3 nap népszerűségről (pénzről) szól. amikor le merik írni, hogy: "ittunk, felhívott a pecóra, felmentem, nem volt semmi, 2 nap múlva elmeséltem a szennysajtónak hogy MENNYIRE rosszul éreztem magam. stb, vagy a 246 évvel ezelőtt ÚÚÚÚÚGY nézett rám, ...az már a röhej kategória, csak nincs most kedvem vihogni. a csuhások körében dívó, hát, ínyencségek a klérus által előírt, könnyen betartható, ésszerű és átgondolt életformájuk eredménye. no comment...

Muad\\\'Dib 2018.07.20. 10:28:23

@Fülig José:
Persze az állami intézményekben előforduló hasonló esetek azok mások. Azok ingyom-bingyom bigyó, mert a papok...

Scott Tenorman Must Die 2018.07.20. 10:30:50

@n3spr3ss0: most azért irigykedsz mert téged nem engedtek oda? h még nekik sem kellettél??

@pioneer2016: a pápa is pap és egyházi személy

Index.hu.hazudik 2018.07.20. 10:31:08

Nekem semmi bajom a történettel. Nyugodtan lehet nemet is mondani. Pl a kedves szerző is leszopna ha van rá egy kis ideje két ostoba blog bejegyzése közt ;)

Fülig José 2018.07.20. 10:37:19

@Muad\\\'Dib: még egy gondolat, remélem nem érted félre: honnan kezdődött a hiszti? valami jelentéktelen (vagy csak általam nem ismert, az is lehet) színésznő nehezményezett valamit. bakker, mióta világ a világ, mindenki színésznek születik, de van aki tovább tanul. van bőven választék, ennek megfelelően szelektálni kell. erre találták ki a szereposztó díványt. senki ne mondja, hogy nem hallott róla, mióta film van, van dívány is. azóta szupersztár színésznők mesélték, kit mikor hogy kellett lepippantani... nem mondom, hogy okés, de bazmeg: ha tudod, hogy a búvárkodástól vizes leszel és ez téged zavar, ne merülj. pont. ha olyan ostoba vagy, hogy nem ezt tudod, az meg a te bajod. most ott tartunk, hogy véresszájú, debil feministák fröcsögnek mindenfele, nincs modell az autóshow-n, a rajtrácson, nincs hosztesz a céges vacsin, a naptáron...ez a szánalmas, elsőfilmes vondervumen meg osztja az észt... áááá, meghülyült a világ.

Muad\\\'Dib 2018.07.20. 10:43:03

@Fülig José:
Azért nem árt különválasztani a meetoo elvadult baromságait (nyomult rám, felajánlotta, hogy szexeljünk, stb.) meg azt, hogy Weinstein szó szerint erőszakoskodott nőkkel. A kettő nem ugyanaz a kategória.

Fülig José 2018.07.20. 10:46:38

@Muad\\\'Dib: én nem ismerem ezt a weinsteint, de azt tudom, hogy sok színésznőből csilliárder dívát csinált. namost ha ezért farbatosz, legyen. ahogy Greg Wonder (Antonio Coimbra de la Coronilla) mondta: "ez bűzlik, de minden bűzt el lehet viselni"...ha neked nem megy, el kell menni könyvelőnek, oszt jónapot.

Minden ballib bérretteg 2018.07.20. 10:58:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Közismert hogy a diszkókban soha senki nem kéri fel szopásra / dugásra a nőket.

Onnan mindenki szépen hazamegy cölibátrusban ahogyan érkezett.

Minden ballib bérretteg 2018.07.20. 11:00:29

@laikusbaptist:

Éppen fordítva.

Az egyházi zaklatások hatványozottan kerültek felszínre, pedig számuk elhanyagolható az összes többi szakmában előforduló zaklatáshoz képest.

Minden ballib bérretteg 2018.07.20. 11:02:06

@Fülig José:

Nyilván.

Egy zsidó producer annyi nőt erőszakol meg amennyit csak akar, a lelkészek meg se kérdezzék hogy leszopják-e őket, mert akkor kivégzés, legalábbis a rendpárti kereszténygyűlölő ballibek szerint.

Fülig José 2018.07.20. 11:06:35

@Minden ballib bérretteg: hogy bírtad a ballibet idekeverni, te nyomorult..? és nekem ne magyarázz a keresztényekről faszfej, a legerőszakosabb, legostobább, legmaradibb és legprűdebb felekezet az univerzumban. majd ha valamelyik hozzád hasonló náci agyzseni megfejti a "keresztény érték" fogalmát, ideokádhatná. mert a mai tudásunk szerint nincs közte olyan, ami követendő lenne. te vagy az élő (elrettentő) példa. idióta.

Minden ballib bérretteg 2018.07.20. 11:08:34

@Fülig José:

Hát csak úgy, hogy te egy közismert migránsseggnyaló ballib pöcs vagy, aki nem utolsó sorban kereszténygyűlölő is, miközben láthatóan a zsidó Weinstein nevű producer kőkemény erőszak elkövetéseit relaitivizálod.

Mert ennyi agyad van. Semennyi.

Fülig José 2018.07.20. 11:09:37

@Minden ballib bérretteg: ezt bírtat kiokoskodni, fideSSgeci? valóban: egy zseni vagy. nna húzz a faszomba.

Minden ballib bérretteg 2018.07.20. 11:10:51

@Fülig José:

"weinsteint, de azt tudom, hogy sok színésznőből csilliárder dívát csinált. namost ha ezért farbatosz, legyen. "

Írja a kereszténygyőlölő fasszopó GYurcsány csicska.. :DDDD

Fülig José 2018.07.20. 11:12:55

@Minden ballib bérretteg: ja, vágom már! az zavar, hogy tövig szopod a cigány vezíred bránerét, és még pénzt sem kapsz érte... hát öcsi, ez engem is zavarna. de majd megszokod, vagy megmagyarázza a gazdád...

Minden ballib bérretteg 2018.07.20. 11:15:34

@Fülig José:
Ez a legjobb bennetek.

A ballib tolerancia bajnokok agya ha elborul, akkor észre se veszik, hogy agyatlan fröcsögés közben, kivillantják az erőszaktevő zsidó melletti kiállásuk után a rasszista világnézeteiket.

Ennyire barmok vagytok. És csodálkoztok hogy szoptok minduntalan, minden választáson.. :DDDD

Fülig José 2018.07.20. 11:19:47

@Minden ballib bérretteg: hehe, mondja a keresztény (nép) nemzeti fasz, aki a nemlétező migráncsokat lőné a Dunába... én nem szopok, öreg, de te fogsz, amikor a vajdád lelép és itt hagyja a romokat, amit együtt hoztatok össze... majd akkor se felejtsd el, hogy fideSSes vagy, ha kergetni fognak titeket...

Muad\\\'Dib 2018.07.20. 11:23:48

@Fülig José:
@Fülig José:
"...és nekem ne magyarázz a keresztényekről faszfej, a legerőszakosabb, legostobább, legmaradibb és legprűdebb felekezet az univerzumban..."
Ühüüüüümmmmmmmm.
Lásd: random nyugati kereszténydemokraták vs. daesh. Random európai keresztény egyház vs. Szaúd-Arábia, Irán, miegymás.

Fülig José 2018.07.20. 11:31:21

@Muad\\\'Dib: hogyne, esetleg legyen mondjuk a megszálló törökök hatása vagy távozásuk után a 3 felekezet harca. esetleg a reconquista nyomán visszagyűrűző keretsztény egyház hatása a hely zsidókra... vagy a faszogányos hittérítés az újvilágban...a XX századi történéseket meg kicsit nehéz pártatlanul megítélni, igaz ez a felekezetek hozzáállására is. Egy példa: az oradournál ténykedő pompás maquisardok hazafiak voltak vagy terroristák? végre is elég sok ártatlan emberéletbe került a tettük, viszont semmi eredményt nem hozott.

Muad\\\'Dib 2018.07.20. 11:42:48

@Fülig José:
Hogy jön ez a jelenlegi helyzethez? Elég sok minden nevében követtek el elég sok mindent a történelem folyamán már. A különböző vallások egymás ellen, a kommunisták a vallásos közösségek ellen, mindenki mindenki ellen.
Viszont kiválasztani egy csoportot (keresztények) majd ennek tagjait en-bloc sározni, meg kirekeszteni és gyűlöletet kelteni ellenük szimplán náci tempó. Mert qrvára mindegy, hogy a zsidókat, kék szeműeket, kulákokat, keresztényeket pécézed ki az elv ugyanaz. Kiválasztasz egy célpontot a gyűlöletednek, akiket dehumanizálsz különféle részben valós indokokkal és szubjektíven összeválogatott tételekkel.

Fülig José 2018.07.20. 11:49:51

@Muad\\\'Dib: na ne viccezz...csak a hecc kedvéért, meg azt a balféketrettegőt idegesíteni. én legalább tudom, miről beszélek, azt is tudom, miért nem szeretem a keresztény katolikus klérust, de nem akarlak untatni... roppant felületesnek és képmutatónak tartom ezekre (pl. Medici, Borgia) hivatkozni, mint valami "értékre" az iszlámban meg a migráncserőszaktevőnyamnyamot láttatni... már leírtam többször: ha az utolsó hívő is megtér urához, akkor lesz rend a földön. elmúlt a "vallás" szükségessége, fizikai és kémiai ismereteink messze-messze túlmutatnak ezeken a humbugokon. attól független mindenki abban hisz, amiben akar, de ha megnézed, a 3. percben akarja az egyik meg(le)győzni a másikat mert az ő istene nagyobb/szebb/okosabb és különben is... ez nem frankó.

Muad\\\'Dib 2018.07.20. 11:53:41

@Fülig José:
Azért részben csak egy papnak köszönheted amit ma tudsz az univerzum keletkezéséről. Szóval nem kellene ilyen lelkesen lenézni a vallásosokat mint valami bigott bandát.

Fülig José 2018.07.20. 11:58:24

@Muad\\\'Dib: az én szememben sokkal többet vettek el, mint adtak. ha te máshogy látod, azzal semmi baj. ha hátra lépsz és megnézed a vallásos embereket, hát na... csak a XX. század megoldhatatlan problémáit köszönhetjük nekik. és nem úgy tűnik, hogy változni fog az egymáshoz való állásuk. ..most köszönjem meg nekik?

Muad\\\'Dib 2018.07.20. 12:22:00

@Fülig José:
Kommunizmus? Nácizmus? A 20. század kétség kívül legkártékonyabb eszméi. Finoman fogalmazva is az mondható, hogy igen távol állnak a vallásoktól...

Fülig José 2018.07.20. 12:33:40

@Muad\\\'Dib: a (nép) nemzeti ideológia alapja napjainkban az Isten-haza-család... azon kívül a XXI századra (a fideSS hívőkön kívül) sikerült mindkét eszmét, hát, korlátok közé szorítani, ellenben pl. az iszlám és zsidó vallásokkal és fanatikus híveikkel...most jut eszembe: Mianmarban mi az ábra?

Belzebubo 2018.07.20. 13:26:04

@Fülig José: Tehát szerinted ez teljesen természetes, sőt, ez a világ rendje, egy nő, ha akar valamit elérni az életben, el kell viseljen mindent, ha megerőszakolják, akár azt is, amit pedig a posztban leírtak, csak a felebaráti szeretet egy különösen bensőséges megjelenési formája. Tudod mit? a te lányodat is...

Fülig José 2018.07.20. 13:33:55

@Belzebubo: na seggfej, ha neked ezt sikerült kihámozni, akkor kellemes hétvégét!

laikusbaptist · baptista.blog.hu 2018.07.20. 14:32:00

@Minden ballib bérretteg: ezzel nem értek egyet. Hány esetre derült fény az elmúlt 10 évben hazánkban? Hány egyházi személyt ítélt el világi bíróság? Hány egyházi személyt ítélt el a saját egyháza?

pioneer2016 2018.07.20. 15:04:38

@Scott Tenorman Must Die:

A Pápát kivételek között említettem, még ha a szó maga nem is szerepel a megjegyzésemben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 22:38:31

@laikusbaptist:

"Hiszem azt, hogy Isten akarata és tudta nélkül még egy hajszálunk sem eshet le földre."

A "tudta nélkül" OK, de az akarata nélkül már nem igaz. Miután Istentől szabad akaratot kaptunk, Isten akarata ellen is módunk van cselekedni. Lényegében minden bűnt Isten akarata ellen követünk el.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 22:46:07

@laikusbaptist:

"Isten azért engedheti meg ezeket a dolgokat, hogy felszínre jöjjön a bűn és a bűnös bűnbánat útját megtalálja, az áldozat pedig a gyógyulást útját."

Isten soha nem csábít a bűnre. A bűnre a Sátán csábít, akinek Isten a Földet odaadta: Máté 4:8-9.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 22:53:53

@Jakab.gipsz:

Egyértelmű, hogy itt csak a keresztény egyházak, főleg pedig a katolikus egyház lehet bűnös, hiszen az emberi lelkekre gyakorolt még ma is jelentős befolyása miatt nagy veszélyt jelent a liberális erőkre. Ez akkor is igaz, ha a jelen poszt éppen egy baptista lelkészről szól,

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 22:56:54

@pioneer2016:

"Minden pap és egyházi személy mocskos, romlott. Csak még nem derült ki róla. Visszaélnek a hívek bizalmával. A Pápát tartom egyedül hiteles és elfogadható személynek."

Pápává választása előtt ő is pap volt, márpedig szerinted minden pap mocskos és romlott. A pápaság visszamenő hatállyal tisztára mosta?

Avagy csak segghülye vagy és eszerint is írsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 23:02:02

@Minden ballib bérretteg:

Én is mindig élvezem, amikor egy antirasszista liberális pöcs épp Orbánt cigányozza. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 23:11:05

@Muad\\\'Dib:

"Azért részben csak egy papnak köszönheted amit ma tudsz az univerzum keletkezéséről. "

Gondolod, hogy tudja, miről beszélsz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.20. 23:15:09

@Kommentelő 007:

"Hitét megélő kereszténytől még sohasem hallottam olyat, hogy visszautasítsa a keresztény testvére által felajánlott közbenjáró imát."

Az ilyen lesajnáló felajánlásokból köszönettel nem kérek. Van az az "imádkozom érted", ami bőven felér a legsúlyosabb sértéssel.